Anmäl till Young Swedstage 2022 är nu stängd!

Swedstage är ett showcase med syfte att presentera svensk scenkonst för internationella festivalarrangörer, inköpare, programläggare, teaterchefer etc.

Nästa Swedstage blir Young Swedstage och kommer att gå av stapeln på Bibu och ASSITEJ Artistic Gathering den den 17-22 maj 2022 i Helsingborg. Nu efterlyser vi förslag på produktioner från hela scenkonstområdet för barn och unga som vill vara med och visa upp sig för omvärlden. Fyll i formuläret nedan om du har en föreställning som kan passa!

Kriterierna är:
– föreställningen ska vara turnébar och kunna spelas i Helsingborg den 17 – 22 maj 2022
– föreställningen ska vara tillgängliggjord för en internationell publik
– producenten ska ha vilja och kompetens att turnéra utomlands

Föreställningsurvalet till Young Swedstage gör gemensamt av Svenska ASSITEJ och Bibu. Till hjälp med urvalet har vi:

Karin Helander
som är professor i teatervetenskap, föreståndare för Centrum för barnkulturforskning 1998-2014 och vicerektor för Stockholms universitet 2015-17. Fr o m 2019 är hon Kungliga Vitterhetsakademiens ständige sekreterare. Sedan 1998 är hon verksam som kritiker i Svenska Dagbladet.

Mario Castro Sepulveda
som är är verksamhetsledare och producent på Ögonblicksteatern i Umeå. Han har tidigare varit verksam som kommunikatör och turnéläggare på Teater 23 i Malmö och som ordförande för bland annat Malmö Scenfest och Teaterhuset Bastionen.

Deadline för anmälan är den 15 november 2021.

Anmäl föreställning till Young Swedstage 2022
Sending